راهنمای انتخاب سرویس تلفن ثابت سازمانی

راهنمای انتخاب سرویس تلفن ثابت سازمانی

تلفن مهم‌ترین ابزار ارتباطی یک کسب‌وکار با مشترکان است. هر کسب‌وکاری که قطع شدن سیستم تلفن را تجربه کرده باشد، به‌خوبی به این مهم واقف است که خسارت ناشی از آن غیرقابل‌جبران است چراکه قطعی سرویس تلفن ثابت سازمانی مهم‌ترین سرمایه‌ی یک کسب‌وکار یعنی اعتماد مشتریان را خدشه‌دار می‌کند. در این نوشته سعی کردیم جهت تضمین پایداری سرویس تلفن در سازمان‌ها و شرکت‌ها، انواع سرویس‌ تلفن مناسب کسب‌وکارها و ویژگی‌های آن‌ها را تشریح کنیم تا بسته به نیازهای ارتباطی خود از مناسب‌ترین راهکار ارتباطی بهره‌مند شوند.

برای شروع، باید کسب‌وکارها درباره‌ی جواب سؤال‌های زیر فکر کنند:

  • به یک سیستم تلفن کامل نیاز دارید که شامل تلفن‌های رومیزی باشد یا سرویس تلفن مجازی که از طریق پنل‌های تحت وب دردسترس است نیز برای کسب‌وکار شما کافی است؟
  • اگر حتماً به تلفن رومیزی نیاز دارید، چه نوع سرویسی موردنظر شما است؟ سیستم تلفن‌های سنتی و یا VoIP که بر روی پروتکل اینترنت کار می‌کند؟
  • اگر انتخاب شما سرویس تلفن VoIP است، شرایط نگهداری از سرور و تجهیزات PBX را در محل شرکت خود دارید و یا به سرویس تلفن بر بستر ابر نیاز دارید؟

با توجه به این سوالات، انواع شیوه‌های تلفن ثابت سازمانی را در زیر آورده ایم تا با توجه به شرایط و نیازتان، بهترین را انتخاب نمایید.

تلفن‌های مجازی

سیستم تلفن مجازی راهکاری برای انتقال و اتصال شماره تلفن اصلی شرکت به کارمندان است که از راه دور با تلفن همراه یا تلفن خانگی مشغول کار هستند. معمولاً در ایران تلفن مجازی (Virtual PBX) را با سرویس تلفن ابری (Hosted PBX) یکسان می‌دانند، اما این‌چنین نیست. سرویس تلفن مجازی بخشی از سرویس تلفن ابری است و می‌توان گفت تلفن‌های مجازی یک سرویس تلفن کامل نیستند. تلفن‌های مجازی تماس‌ها را به یک شماره خاص هشت‌رقمی انتقال می‌دهند و پس از آن این شماره بر روی شماره‌ی کسب‌وکار دایورت خواهد شد. به این معنی که اگر کسی با این شماره تماس بگیرد پس از شنیدن صدای اپراتور گویا یا IVR می‌تواند یکی از داخلی‌ها را انتخاب کند و به کسب‌وکار وصل گردد.

مشکل این خطوط این است که کسب‌وکار، شماره‌ی تماس‌گیرنده را نخواهد دید، دومین مشکل این خطوط هزینه برقراری تماس و انتقال تماس است که از سایر سرویس‌های تلفنی بیشتر است. سومین مشکل این خطوط این است که اساساً کسب‌وکار صاحب خط و سرشماره نیست.

استفاده از این سرویس تلفنی به‌هیچ‌وجه به کسب‌وکارها توصیه نمی‌گردد.

خطوط تلفن سنتی

در خطوط تلفن سنتی یا PSTN سیگنال‌های صوتی آنالوگ با استفاده از کابل‌های مسی حمل می‌شوند. این نوع سرویس یک خط تلفن است که کسب‌وکار از مخابرات آن را دریافت می‌کند و برای اضافه کردن ویژگی‌هایی مانند دریافت چند تماس هم‌زمان و یا انتقال خط نیاز به استقرار سخت‌افزار و تجهیزات در محل سازمان است.

به علت هزینه‌ی زیاد توسعه و تعمیرات و نگهداری متعدد، این سرویس تلفن مناسب شرکت‌ها و سازمان‌ها نیست.

سرویس تلفن ویپ (VoIP)

VoIP (Voice Over Internet Protocol) به معنای انتقال هم‌زمان مکالمات تلفنی بر روی یک شبکه دیتا است که امکان استفاده از اینترنت برای برقراری مکالمات تلفنی را فراهم می‌آورد. در حال حاضر دو سرویس تلفنی ابری (Hosted PBX) و سیپ ترانک (SIP Trunk) بر بستر اینترنت برای انواع کسب‌وکار‌ها ارائه می‌شود.

تلفن ثابت سازمانی نکسفون

سیپ ترانک

سرویس تلفنی سیپ ترانک یک خط تلفن ثابت سازمانی است که در آن تماس‌ها به‌وسیله پروتکل SIP منتقل و با قابلیت اتصال به PBX و سرورهای VoIP، برقراری چند تماس هم‌زمان از طریق این خط را میسر می‌شود. تمام تجهیزات سخت‌افزاری مانند سرور و دستگاه‌ PBX در محل سازمان نگهداری می‌شود و وظیفه‌ی نگهداری و توسعه آن بر عهده‌ی خود کسب‌وکار است. شرکت ارائه‌دهنده‌ی سرویس تلفنی سیپ ترانک به ازای هر دقیقه تماس خروجی از دریافت‌کننده سرویس هزینه دریافت می‌نمایند که معمولاً به علت رقابتی بودن سرویس سیپ ترانک، این هزینه از تعرفه مخابرات کمتر است.

این سرویس مناسب کسب‌وکارهایی است که می‌خواهند کنترل کامل بر روی سیستم خود و دسترسی به تجهیزات در تمام زمان‌ها داشته باشند. همچنین در محل شرکت به متخصصین VoIP نیاز است.

سرویس تلفن ابری

سرویس تلفن ابری (Hosted PBX) بر ابرهای ارائه‌دهنده‌ی سرویس تلفنی میزبانی می‌شود. به همین دلیل به استقرار هیچ‌گونه سخت‌افزاری در محل مشترک نیازی نیست. مسئولیت حفظ پایداری، نگهداری و توسعه‌ی آن بر عهده‌ی ارائه‌دهنده است و کسب‌وکار هیچ‌گونه وظیفه‌ و نگرانی درباره این موارد نخواهد داشت. سرویس تلفن ابری (Hosted PBX) به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا به‌راحتی تعداد داخلی، هم‌زمانی و ویژگی‌های برقراری تماس تلفنی را ارتقا بخشند. این سرویس مناسب کسب‌وکارهای در حال رشد و توسعه است که بودجه‌ی ثابتی برای کارمندان IT، خرید و نگهداری از تجهیزات در نظر نگرفته‌اند.

از طرفی دیگر راه‌های دسترسی و استفاده از سرویس تلفن Hosted PBX بیش از تلفن‌های رومیزی است. این سرویس از طریق پنل تحت وب و اپلیکیشن نیز قابل استفاده است که مدیریت تماس‌های تلفنی از راه دور را ممکن کرده است. به علت ویژگی‌های سرویس تلفن ابری (Hosted PBX)، مشترک هیچ‌گونه کنترلی بر سخت‌افزارها ندارد. به همین دلیل این موضوع که با کدام شرکت ارائه‌دهنده این سرویس همکاری کند، بسیار حائز اهمیت است.

شرکت رسپینا با تمرکز بر ارائه‌ی سرویس‌های ارتباطی به کسب‌وکارها، سرویس تلفن ثابت سازمانی خود را در غالب دو راهکار پرو و پرایم ارائه کرده است.

نکسفون پرو راهکار ارتباطی پایدار و امن مبتنی بر سرویس تلفن ابری (Hosted PBX)  است و نکسفون پرایم، راهکار تلفن ثابت سازمانی است که بر بستر فناوری سیپ ترانک طراحی شده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از راهکارهای نکسفون به سایت این سرویس مراجعه کنید و یا با شماره‌های ۹۱۰۷۷۷۷۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *