انتقال صدا بر بستر اینترنت، نگاهی به VoIP در سازمان‌ها و آینده آن

انتقال صدا بر بستر اینترنت(VoIP)

VoIP فناوری است که برای برقراری ارتباطات صوتی بر بستر شبکه‌های مبتنی بر IP مانند اینترنت استفاده می‌شود. به زبان ساده VoIP تلفن اینترنتی است که صوت بر بستر IP و از طریق اینترنت انتقال می‌دهد. به عبارت دیگر سیگنال‌ها در مسافت‌های طولانی و به صورت دیجیتال ارسال می‌شوند. پس قبل از ارسال سیگنال، باید آن را با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال و مجدداً آن را به آنالوگ تبدیل نمود. فناوری VoIP دقیقا همین عمل را انجام می‌دهد. در ابتدا، صدای دیجیتال شده در بسته‌های اطلاعاتی قرار می‌گیرد و پس از ارسال در مقصد مجدداً به صدا تبدیل می‌‌شود.

صوت بر بستر IP یا همان VoIP مانند بسیاری از ابزارهای ارتباطی مدرن، در یک دوره نسبتاً کوتاهی رشد نمود. با توجه به ویژگی‌هایی مانند مقیاس‌پذیری و قابلیت استفاده از راه‌حل‌های مبتنی بر اینترنت، فناوری VoIP در بین کسب‌وکارها بسیار محبوب گشت. پیشرفت‌های کنونی فناوری VoIP این فناوری را برای انواع سازمان‌ها، اعم از مغازه‌های خرده‌فروشی تا شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ مناسب‌ و مطلوب ساخته است. امروزه VoIP کاربرد قابل‌توجهی در ارتباطات کسب‌وکار دارد و یکی از مهمترین فناوری‌هایی است که همه سازمان‌ها باید با آن آشنا شوند.  

تاریخچه مختصری از VoIP

اگر روزهایی را قبل از ورود اینترنت به خاطر می‌آورید، بدون شک زمانی که با استفاده از خطوط تلفن اتصال به اینترنت انجام می‌شد را نیز به یاد دارید. ممکن است عجیب به نظر برسد که اولین ابزارهای VoIP دقیقاً همان زمان به وجود آمدند. VoIP جایگزین مقرون‌به‌صرفه برای تماس‌های بین‌المللی با مسافت‌های طولانی و بین‌المللی شد.

نمونه‌های ابتدایی فناوری VoIP هیچ شباهتی به نمونه‌ی امروزی نداشت. اولین تلاش در انتقال دیجیتالی صوت تنها به صورت آنلاین انجام می‌شد و نیاز بود که هر دو کاربر از یک نرم‌افزار روی کامپیوتر شخصی استفاده کنند تا امکانی برای به قراری تماس با تلفن ثابت به‌وجود می‌آمد.

فناوری VoIP از آن زمان تا کنون همواره در‌حال پیشرفت است و در حال حاضر ایده ساده تماس تلفنی و انتقال صوت بر بستر IP به یک صنعت بزرگ تبدیل شده است. از لحاظ قابلیت، VoIP مدرن در ساده‌ترین حالت، ویژگی‌ها و امکانات بیشتری در دامنه وسیع‌تری در مقایسه با تلفن‌های ساده ارائه می‌دهد. علاوه بر این، VoIP درجه بیشتری از انعطاف‌پذیری فنی، سادگی و قابلیت را در مقایسه با سرویس تلفن سنتی در اختیار مشترک قرار می‌دهد.

تلفن ثابت سازمانی نکسفون

جایگزین بهتر

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، نیازهای ارتباطی شرکت‌ها و سازمان‌ها افزایش یافته است و ارسال و دریافت فکس، ایمیل، چت و غیره جزو نیازهای اساسی هر شرکت برای برقراری ارتباط با مشترک شده‌است. راه‌اندازی، مدیریت و پرداخت هزینه هرکدام از ابزارهای ارتباطی، مشکلات زیادی را برای کسب‌وکارها ایجاد نموده است و تجهیزات گران‌قیمت، نیاز به حضور افراد متخصص در حوزه‌ی VoIP در سازمان‌ها و هزینه‌های زیاد آن موجب شده است که فناوری جدیدی در بستر VoIP به نام سرویس تلفن مبتنی بر ابر یا Hosted PBX شکل بگیرد.

با ظهور سرویس تلفن مبتنی بر ابر (Cloud)، مزایای VoIP وسعت و عمق بیشتری پیدا کرده‌اند. با بهره‌گیری از سرویس تلفن مبتنی بر ابر (Cloud) شرکت‌های کوچک بدون هزینه‌ی اولیه برای خرید و راه‌اندازی تجهیزات و مرکز سرور می‌توانند از مزایای فناوری VoIP بهره ببرند، شرکت‌های بزرگ نیز با استفاده از سرویس تلفن مبتنی بر ابر (Cloud) می‌توانند انعطاف‌پذیری جغرافیایی خود را افزایش دهند. برای مثال سرویس تلفن مبتنی بر ابر (Cloud) کارمندان را قادر می‌سازد بدون حضور در شرکت به‌وسیله‌ی تلفن همراه خود  از هرجایی که اتصال اینترنتی وجود دارد با استفاده از سرشماره سازمان‌ تماس برقرار نمایند.  

شرکت رسپینا، سرویس تلفن VoIP خود را با نام نکسفون و دو راهکار پرو و پرایم به بازار ارائه کرده است. راهکار پرو مبتنی بر فناوری Hosted PBX است که برای اولین بار در ایران ارائه شده است. نکسفون پرو سرویس تلفن سازمانی مبتنی بر سرورهای ابری رسپینا است. پیاده‌سازی نکسفون پرو در محل مشترک بدون نیاز به سخت‌افزار و زیرساخت پیچیده در کمتر از یک روز صورت می‌گیرد. همچنین نکسفون پرو از طریق پنل تحت وب، اپلیکیشن موبایل و تلفن‌های تحت شبکه قابل استفاده و بهره‌برداری است.

همین الان می‌توانید برای ارتقا سطح سرویس و کاهش قابل توجه هزینه‌های ارتباطی خود با شماره‌ ۹۱۰۷۷۷۷۷-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *